Het boek Eet smakelijke Tulp



Wat eten we vanavond? Tulp!

TULP?!

Zeker! Met een recept uit het kookboek ‘Eet smakelijke Tulp’ van Johanna Huiberts-van den Berg is dat een heerlijke culinaire verrassing!

Heerlijke gerechten met bollen en bloemen

Uien en knoflookbolletjes zijn heel gewoon. Maar ken je de smaak van een biologische tulpenbol? Dat is niet alleen een prachtige sierbloem, maar ook een groente om van te watertanden. En misschien wel het allerbelangrijkste: de tulpenbol is een schat van eigen biologische bodem!

De tulp was een delicatesse in de Romeinse keuken en maakt een come back, in het kielzog van de trend naar meer plantaardige, natuurvriendelijke producten op tafel. Bij vooraanstaande restaurants staat de tulpenbol al op de kaart. Nu nog bij u op het bord!


Inhoud

  • Eigentijds vormgegeven paperback, full colour gedrukt.
  • 72 pagina's op een formaat van 21 x 21 cm
  • 36 tulpenrecepten – zoals een broodje tulp, hoofdgerechten, tussendoortjes, desserts, zoete bollen en bollensaus.
  • Informatie over de eetbare tulpenbol, de biologische teelt, de voedingswaarde, de tulp als delicatesse in de Romeinse tijd en de tulpenbol in oorlog.
  • Het hele boek is rijk geïllustreerd met smakelijke receptenfoto's en tulpenfoto's.

Het boek van Poiesz Uitgevers is tot stand gekomen in samenwerking met Huiberts Biologische Bloembollen en Natuur en Milieu Federatie Noord-Holland

Prijs 18,50

Image